Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2010, 2011 и 2012 година България ще бъде домакин на европейски първенства в гимнастическите спортове.

През 2010, 2011 и 2012 България ще бъде домакин на европейски първенства в гимнастическите спортове. Тази година страната ни ще посрещне европейския елит в скоковете на батут.Следващата година ще организираме шампионат на Стария континент в аркобатиката, а през 2012 година по художествена гимнастика. Това съобщи на среща с медиите презединтът на европейския съюз по гимнастика Жорж Гелзек. Поводът за посещението на французинът у нас е именно кандидатурата на страната ни да организира европейското първенство по художествената гимнастика през 2012 година. 

Решението дали страната ни ще бъде домакин на този шампионат ще бъде взето от Изпълкома на европейската централа в началото на юни, като кандидатурата на нашата федецария до сега е единствена. На срещата с президентът на европейския съюз по гимнастика бяха и президентът на БФ Скокове на батут Стоян Димитров и генералния секретар на БФ Спортна акробатика Николина Христова, както и президентът на БФ Спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Жорж Гелзек разкри, че Европейският съюз ще помогне на БФ Спортна гимнастика по всяка вероятност с уреди и финансови средства. Според французинът организаторите плащат такса на Европейската централа за големите шампионати изключително високитакси, които ще трябва да бъдатнамалени, за да има повече кандидатури за различните форуми в гимнастическите спортове.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна