Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стоичков напусна Мамелъди Съндаунс

Христо Стоичков прекрати треньорските си ангажименти в Мамелоди Съндаунс. Носителят на Златната топка отказа да приеме офертата на южноафриканския клуб за продължаване на договора му с още три години. 

Ръководството на Мамелоди, в лицето на собственика Патрис Мотсепе, предложи 3-годишни договори на Стоичков, на асистент мениджъра Антонио Лопес и на главния физиотерапевт Мигел Мартинес Гонсалес. Предложените нови контракти обаче са от типа "въртящи се", което означава, че се продължават автоматично само след постигането на заложени в тях цели.

Стоичков, Лопес и Гонсалес не са приели това предложение и са уведомили Мотсепе, че напускат своите постове в края на своите договори - 1 юли 2010 година.

Официалният уебсайт на клуба благодари на тримата с думите: "Мамелоди Съндаунс желае на Христо Стоичков, Хосе Антонио Хабас и Мигел Мартинес Гонсалес успешни кариери и благодари за приноса им към развитието на клуба от момента на тяхното назначаване".

Христо Стоичков изведе Мамелоди Съндаунс до второ място в дебютния си сезон във футболното първенство на Република Южна Африка. Той класира отбора си на точка зад шампиона Суперспорт Юнайтед и успя да заеме последното място, даващо квота за африканската Шампионска лига.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени