Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Станишев: Миналогодишният доклад на ЕК беше по-положителен за България

Миналогодишният редовен доклад на Европейската комисия беше доста по-положителен за България, от междинния, оповестен днес. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него не малка част от положените констатации в техническия доклад се основават на усилията, започнати от предишното правителство.

"Ако прочетете доклада, ще видите изключително висока оценка на работата на Инспектората, който беше създаден от предишното правителство. Разбира се, са нужни структурни и сериозни реформи в системата на правосъдието, но те трябва да бъдат консенсусни и трябва да бъдат добре премислени, за да не създават нови проблеми, а да доведат действително до ново качество на борбата срещу организираната престъпност и корупция., Редно е да очакваме, при демонстрираната политическа воля от правителството, следващият доклад да бъде последният и България да приключи с механизма „взаимодействие по правосъдие и вътрешни работи,” изтъкна Станишев.

И от ДПС коментираха доклада на ЕК. Според партията е добре, че се отчита напредък в борбата с организираната престъпност и корупцията. Правоохранителните органи и съдебната система обаче трябва да наблегнат върху липсата на конкретни резултати, както е отбелязано в документа.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна