Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврото и високодоходните валути продължиха поскъпването си

Еврото и високодоходните валути продължиха поскъпването си от петък днес, в резултат на договорката между Международния валутен фонд и Европейския съюз за подпомагане на Гърция при необходимост. Инвеститорите очакват аукциона на седемгодишни гръцки държавни облигации на стойност 5 милиарда долара, който ще се проведе в сряда и ще покаже дали Гърция може да набере средства чрез пазарни операции.

Междувременно пазарният оптимизъм и търсенето на високодоходни активи беше охладен за кратко след разочароващите данни за потребителските цени в САЩ, които не отчетоха промяна в сравнение с предходния месец. Личните приходи и разходи също намаляха съответно с 0.2 и 0.1%.

Британският паунд отчете печалби спрямо основните валути днес, след като кредитната агенция "Стандард & Пуърс" запази най-високата оценка за платежоспособност за Великобритания и заяви, че ще я преразгледа след парламентарните избори в Обединеното кралство.

В началото на американската търговска сесия еврото се котираше на 1.3460 долара спрямо зелените пари, а британският паунд на 1.4990 долара.

Златото се търгува за 1110.00 долара за тройунция, което е повишение с 1 долар за деня.

Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка месец май се търгуват на цени от 81.30 долара за барел или повишение от 1 долар и 30 цента за деня.

Към момента междубанковият курс долар лев е 1.45/1.4520. В обменните бюра доларът се търгува между 1.44/1.46. Еврото се разменя за 1.95 / 1.9580 лева.

По публикацията работи: ФК "Логос - ТМ" АД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна