Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС остави в ареста петима от "Регистраторите"

Софийският градски съд остави в ареста петима от групата, известна като "Регистраторите". Те са уреждали минаването на коли през КАТ, без да им бъде заплащана екотакса. Правели се измами с автомобили от страни извън Европейския съюз.

Според съда събраните доказателства показват, че петимата задържани участват в престъпна група. Според адвокатите им Владислав Янев и Людмил Рангелов, обаче няма данни за това.

"Не са налице данни за организираната престъпна група. Едновременно с това няма никаква надлежна формулировка на тази организираната престъпна група, тъй като при всяка организираната група би трябвало да има някаква йерархична структура и точно разпределение на ролите", посочи Владислав Янев.

"Изрично е записано в закона, че не може да се формира организирана престъпна група за извършване на престъпления, които се наказват от лишаване от свобода до 3 години, а деянията, които са посочени в обвинението на всички от лицата по това дело, са такива, които се наказват именно с лишаване от свобода до 3 години. Това просто е крещящо несъответствие между обвинението и закона", заяви Людмил Рангелов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени