Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради стачка в Гърция се променя движението на международни влакове

Заради стачка в Гърция се променя движението на шест международни влака, съобщиха от БДЖ. Днес международният влак "Румъния" - от Букурещ за Солун
(през София), ще пътува само до София. Утре същият влак, който пътува по обратното направление - от Солун за Букурещ, ще замине за Букурещ от Централна гара-София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.

За клиентите на БДЖ, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната, е осигурен влак с два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.

Днес директните спален и кушет-вагон за Атина, които се движат в състава на следобедния международен бърз влак от София за Солун, ще пътуват само до Солун. На 6 май същите два вагона, които са в състава и на сутрешния международен бърз влак от Солун за София, ще потеглят от гара "Солун", вместо от Атина.

Утре няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.

БДЖ ще възстановяват сумите на всички пътници, купили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна