Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелското външно министерство даде официален отговор на обвиненията на Сидеров

Игал Палмор, говорител на Министерството на външните работи на Израел, огласи официалната позиция на ведомството и държавата Израел относно обвиненията, които лидерът на партията "Атака" отправи срещу израелското посолство в България.

Палмор заяви, че твърденията на лидера на "Атака" са пълни глупости и лъжи и че съжалява, че държавата Израел и посолството в София са замесени във вътрешни спорове на България, които нямат нищо общо с Еврейската държава и с дипломатическите и представители. Говорителят на израелското външно министерство допълни, че целият този скандал е излишен, а обвиненията звучат несериозно и необосновано.

На 2 май Волен Сидеров заяви по Нова телевизия, че връзките на Алексей Петров с израелското посолство в София са били на тема проституция, след което последва заявление на израелското посолство в България, в което се казва, че Сидеров не е подкрепил обвиненията си с никакви конкретни факти и че е жалко, че прогресивна и цивилизована страна като България има за лидер на партия и член на парламента фигура като Волен Сидеров.
По публикацията работиха: БТА, Хени Берлер

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна