Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в Закона за електронните съобщения гарантират сигурността на интернет потребителите

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че промените в Закона за електронните съобщения дават гаранции за сигурността на потребителите на интернет. Според него с тях няма да има никакви злоупотреби.

Промените в Закона за електронните съобщения влязоха сила от днес. Според тях исканите от МВР разпечатки трябва да бъдат доставени от мобилните оператори. Информацията ще бъде изисквана и използвана за разследването на престъпления, за които законът предвижда повече от пет години лишаване от свобода.

Пред медиите високият си рейтинг Цветан Цветанов обясни като резултат от общата работа на правителството, както и всички в системата на МВР, и допълни:

По-добре е да имаме повече врагове сред престъпниците, повече одобрение сред обществото. По този начин доброто ще надделее.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че се работи усилено по създаването на специализираните съдилища.

Надявам се да започне да функционира от 1 януари 2011 година. Не бих искал в момента да коментирам срокове, но за мен по-важно е, че има политическа воля и получихме достатъчна подкрепа както от евроатлантическите партньори, така и от парламентарните групи, и от представителите на съдебната система.
По публикацията работи: Георги Софронов – БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна