Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският съдия Атанас Вълков беше задържан отново

Снимка: БГНЕС

След приключилото досъдебно производство, бургаският съдия Атанас Вълков е освободен за кратко от следствения арест и повторно задържан. С решение на наблюдаващия делото прокурор, вчера е била изменена мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в подписка. Дванайсет часа по-късно обаче Софийската апелативна прокуратура е отменила решението на градския прокурор. Бившият председател на Административния съд в Бургас Атанас Вълков е обвиняем по дело за фиктивна продажба на имот на територията на спортната академична база край Равда.

На 27 май е приключило досъдебното производство по делото за фиктивна продажба на земи край Равда, по което бургаският съдия Атанас Вълков е обвиняем в помагачество. Четири дни по-късно наблюдаващият делото прокурор Георги Тафров променя мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в подписка, с мотив, че подсъдимият няма да избяга, да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Вълков е освободен от следствения арест тази сутрин. Шест часа по-късно е задържан на Бургаското летище и върнат обратно в ареста в София.

Адвокатът му Константин Симеонов определи действията на прокуратурата като гавра с личността на бургаския съдия Атанас Вълков. Сега защитата на подсъдимия обжалва решението на Апелативната прокуратура за повторно задържане на магистрата от Бургас.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна