Eмисия новини
от 08.00 часа

Бургаският съдия Атанас Вълков беше задържан отново

Снимка: БГНЕС

След приключилото досъдебно производство, бургаският съдия Атанас Вълков е освободен за кратко от следствения арест и повторно задържан. С решение на наблюдаващия делото прокурор, вчера е била изменена мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в подписка. Дванайсет часа по-късно обаче Софийската апелативна прокуратура е отменила решението на градския прокурор. Бившият председател на Административния съд в Бургас Атанас Вълков е обвиняем по дело за фиктивна продажба на имот на територията на спортната академична база край Равда.

На 27 май е приключило досъдебното производство по делото за фиктивна продажба на земи край Равда, по което бургаският съдия Атанас Вълков е обвиняем в помагачество. Четири дни по-късно наблюдаващият делото прокурор Георги Тафров променя мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в подписка, с мотив, че подсъдимият няма да избяга, да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Вълков е освободен от следствения арест тази сутрин. Шест часа по-късно е задържан на Бургаското летище и върнат обратно в ареста в София.

Адвокатът му Константин Симеонов определи действията на прокуратурата като гавра с личността на бургаския съдия Атанас Вълков. Сега защитата на подсъдимия обжалва решението на Апелативната прокуратура за повторно задържане на магистрата от Бургас.

Още от

Преглед на българския печат

публикувано на 18.07.19 в 07:49