Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник социалният министър Красимир Попов беше освободен

Освободен е заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов. Той контролираше европейските програми и проекти, както и политиката на пазара на труда. На мястото на Попов е наначена Деяна Костадинова.

Като мотиви за тази смяна бяха изтъкнати необходимостта от по-добро усвояване на европарите за социални дейности и подобряването на контрола върху бюрата по труда.

Социалният министър Тотю Младенов коментира, че лично е написал докладната до премиера Бойко Борисов, с която е поискал смяната на заместник-министър Красимир Попов. През последните два месеца имало случаи на забавяне на плащания от оперативната програма към бенефициенти по мерките "Развитие" и "Аз мога", което по думите на Младенов не трябва да се повтаря. От новоназначения заместник-министър Тотю Младенов очаква по-добра работа, по-добро усвояване на европарите и по-строг контрол над Агенцията по заетостта.

Заместник-министър Красимир Попов коментира пред "Хоризонт", че сутринта е научил за намерението да бъде сменен, нарече решението политическо и коментира, че изпълнението на оперативната програма върви добре, както по отношение на договори, усвоявания и разплащания.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна