Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тонът на предизборната кампания в Македония се изостри

Ден преди края на официалната предизборна кампания в Македония, тонът между политическите опоненти рязко се изостри. ВМРО-ДПМНЕ отхвърли твърденията на опозиционния Социаледемократически съюз, че номинираната за премиер Радмила Шекеринска е била нападната на върщане от предизборен митинг в Прилеп.

Вместо в полицията, Шекеринска предпочете да отиде в телевизя "А1" с твърденията си, че била нападната, коментира министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска. Без да спекулира кой стои зад инцидента, Шекеринска заяви, че абтомобилът й бил атакуван с бутилки на връщане от митинг в Прилеп.

С изострен тон, взаимни обвинения и компромати между основните политически опоненти приключва кампанията за насрочените за неделя парламентарни избори в Македония. По закон проучванията на общественото мнение бяха прекратени преди два дни. Последните анкети сочат известно предимство на управляващата досега коалиция "За по-добра Македония",водена от ВМРО-ДПМНЕ, но с по-малък брой депутати, отколкото досега. Опозиционният Социалдемократически съюз е уверен, че ще формира новия кабинет и номинира за премиер Радмила Шекеринска. Решаващи ще бъдат гласовете на неопределилите се досега избиратели и на албанските партии, които ще спечелят депутатски мандати.

По публикацията работи: Мартин Минков - кор. на БНР в Скопие
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна