Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ е подобрило финансовите си резултати

Правителството е одобрило споразумението за заем между финансовото министерство и Българската банка за развитие за отпускането на 140 млн. лв. за БДЖ. В същото време железниците отчетоха подобряване на финансовите резултати, като следствие от всички реформи, които се провеждат в дружеството. Според плана за действие, 2012-та година трябва бъде без загуба за БДЖ.  

За първите пет месеца на тази година железниците отчитат с 19 милиона лева по-малко загуби в сравнение с 2010, но въпреки напредъка новият изпълнителен директор на БДЖ Йордан Недев коментира:

Чувствам се като на война. Излезли сме срещу  нещо, което не знаем какво е, всеки ден разбираме сто неща и разбираме, че още за хиляда не знаем какво става. Приоритетът е  да се продухат информационните потоци в това дружество. 13 хиляди души по някакъв начин комуникират и оказа се обаче, че 13 хиляди души много често по никакъв начин не комуникират в това дружество.

По отношение на губещите лини и какво ще се случи с тях Йордан Недев заяви: 

Нищо умно не мога да ви кажа. Единственото, което е ясно, е, че всяко изречение, което съдържа думата "губещи", ми е изключително неприятно.

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна