Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Дянков: Не е редно депутатите да получават повече от премиера

Министърът на финансите Симеон Дянков каза в Бургас, че не е редно депутатите да имат по-големи приходи от министър-председателя и министрите. Дянков уточни, че трябва да се преразгледа моделът на заплащане на народните представители.

По думите на министъра депутатите получават законно допълнителни средства към заплатите и парламентът може да помисли за промяна в закона, както и в правилника на Народното събрание с цел тези допълнителни възнаграждения да се облагат с данъци.

Според мен не е редно депутатите да получават повече, примерно от министър-председателя, както в момента се случва. Трябва да има някакво градиране на това колко работиш, какви са ти правомощията, колко са ти задачите и смятам, че един министър-председател, министър на финансите, министър на екологията, който и да е министър, има доста повече отговорности от средния депутат. Не само това. Просто трябва да се разгледа като цяло модела на заплащане, каза Дянков.

Министърът посочи още, че няма постъпил сигнал за схема, по която товарните коли плащат по 8 хиляди лева на столичната митница, както твърди Мария Капон от Единната народна партия:

Проверил съм, при нас няма такъв сигнал нито напоследък, нито преди година, както се говореше. Просто не познавам госпожа Капон, но тя явно иска повече интерес към нея, но са глупости, чисти, това, което говори. Убеден съм, че Ваньо Танов прави всичко възможно за да изчисти тоя боклук от миналото и в момента може би има някакви проблеми някъде, но първо са много по-малко, отколкото в миналото, и конкретно по тези неща - това са си измислици.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна