Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без сериозни нарушения при обслужването на багажа на летище София

Снимка: Архив

Няма сериозни нарушения при обслужването на багажа на летище София - това сочат данни от проверката, назначена по сигнал на евродепутата Антония Първанова. Въпреки това, специалната комисия, извършила проверката, не изключва вероятността за незаконен достъп до багажите на пътниците.

В последните няколко месеца в ръководството на отдел "Перонно обслужване" са извършвани чести промени, което оказва влияние по отношение непознаването на обслужващия състав и стила и методите на ръководство, сочи проверката. Екипите на перона обработват десетки тонове багаж, затова е възможно да има и нереглементиран достъп до куфарите. Комисията е открила и конструктивни недостатъци на багажната лентова система, която доставя чантите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди.

Четири оператора обработват багажа на летище София и по тази причина не може да се посочи единствен виновник за констатираните нарушения, пише в доклада от проверката. По конкретната жалба на Антония Първанова работи Гранична полиция и след приключване на разследването резултатите ще й бъдат съобщени лично.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна