Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цистерна се обърна на АМ „Тракия”

Обновена: 18:30

Цистерна с химикал за стъкларската промишленост се обърнала на 149 км на АМ "Тракия" в посока София. В товарната кола се е ударил лек автомобил. Инцидентът е станал около 5:30 часа сутринта когато влекачът на цистерната се е скъсал и тя е паднала в крайпътна канавка. На аварийната лента се е разсипала част от превозването вещество, което е безопасно, уверяват експертите.

Поради отстраняването на катастрофиралата автоцистерна е затворено платното на магистрала Тракия в посока София между 149-ти и 137-ми километър. Пътуващите към София са отклонявани по обходен маршрут - автомагистрала Тракия-село Шишманци-квартал Секирово на град Раковски и отново включване в магистрала "Тракия".

Пътувалият зад  цистерната лек автомобил се е блъснал в задната й гума и от удара се е преобърнал. В леката кола са пътували трима младежи, които са били извадени от пристигналия екип на пожарната. Те и шофьора на тежкотоварния автомобил веднага са откарани в болница. Единият младеж е с по-тежко състояние- с фрактура в областта на лицето и му предстои операция. В клинаката по лицево-челюстна хирургия е и още един от пострадалите, другите двама са освободени за домашно лечение. Аварийната група вече няколко часа е на мястото на катарстрофата, съобщи инспектор Радослав Начев, началник на КАТ-Пловдив:

В момента работят и по цистерната и по влегача, за да бъдат издърпани и да се освободи възможно най-бързо. Движението се осъществява в лява пътна линия, така че няма проблем магистралата е проходима. Няма задръствания.

По-рано днес директорът на областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Цонов изтъкна вероятни две причини за тежкия иницидент- техническа неизправност или заспиване на шофьора на цистерната.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени