Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Юнайтед" бие без Бербатов

Младият нападател Дани Уелбек вкара гол и подаде за попадението на Андерсон при победата на "Манчестър Юнайтед" над "Тотнъм" с 3:0
Снимка: БГНЕС

 

Английският шампион "Манчестър Юнайтед" записа втората си победа за сезона във Висшата лига, след като в последната среща от втория кръг надигра "Тотнъм" с 3:0 като домакин. В герой за "червените дяволи" се превърна младият Дани Уелбек, който вкара първия и подаде за втория гол на "Юнайтед", а Димитър Бербатов изгледа двубоя от резервната скамейка.

След нулево първо полувреме домакините вдигнаха оборотите и стигнаха до гол 15 минути след подновяването на играта - Том Клевърли центрира към Дани Уелбек в наказателното поле, който с глава прати топката във вратата за 1:0. 17 минути по-късно Уелбек намери с пета в наказателното поле Андерсон, който преодоля вратаря на "шпорите" и отблизо вкара за 2:0. Крайният резултат бе оформен от Уейн Руни, който се възползва от центриране на Райън Гигс 2 минути преди края на двубоя.

"Манчестър Юнайтед" заема 2-то място в класирането с пълен актив от 6 точки, колкото има и лидерът "Манчестър Сити", който е с по-добра голова разлика.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна