Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самолетът в Ярославъл започнал да губи височина веднага след излитането си

Снимка: НТВ

43 души загинаха, а двама оцеляха при катастрофа на пътнически самолет „Як-42” в руския град Ярославъл. Единият от оцелелите е от екипажа, а другия е хокеистът Александър Галимов.

Самолетът започнал да се накланя наляво и да губи височина веднага след излитането си, твърдят очевидци. Машината се разбила на два километра от пистата, разпадайки се на части. По всяка вероятност пилотите са предприели опит за аварийно кацане, но са се блъснали в антенна мачта.  Аеропланът извършвал чартърен полет до Минск с хокеистите на „Локомотив” Ярославъл, които трябвало да играят на турнир в Беларус. В отбора играят чешки и словашки хокеиски. Според спортни коментатори, днешната катастрофа е най-страшната трагедия в историята на руския хокей. Отборът на „Локомотив” Ярославъл е сред четирите най-добри в Русия и на три пъти е бил шампион на страната.

Мачът, с който в град Уфа се откриваше новият сезон на Контитенталната хокейна лига, беше прекратен заради катастрофата. Очаква се мястото на трагедията да посети лично президентът Дмитрий Медведев

Самолетите „Як-42” са произвеждани от края на 70-те до 2009-година. Техният капацитет е 120 души.
По публикацията работи: Васко Михайлов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна