Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Криминалната хроника разказва за безуспешния атентат срещу вдовицата на застреляния преди 7 години бос на СИК Милчо Бонев, по-известен като Бай Миле. При все, че къщата на вдовицата Силвия Панагонова, била с охрана, която и подала сигнала, през триметровия дувар била хвърлена граната, която избухнала в двора на триетажната къща. Жертви няма - двете деца и майката не били в къщата, пише 24 часа. Стрелба пред Народния театър. Млад мъж лежи с опасност за живота след нападения с газов пистолет. 31-годишният нападател е в ареста, разказва часовият всекидневник.

Извън пряката политическа пропаганда и преизборни агитации, неделните издания на Стандарт, Труд и 24 часа отделят внимание на оповестеното от Агенцията по заетостта, че до 20 хиляди лева ще бъдат давани за начало на собствен бизнес. Парите са по европейска програма и се отпускат безвъзмездно, пише Стандарт, като се позовава на бТВ. От програмата може да се възползват поне 2500 българи. Те ще започнат семеен бизнес като разкриване на фризьорски салон или магазинче за цветя. Условието е кандидатите да имат регистрирана фирма. Програмата се нарича "Подкрепа за предприемчивите българи".

Неделният Стандарт пише за 43-годишния Георги Трайков, който работи като мениджър в частна болница в Лондон. Той ударил 1 милион паунда от лотарията "Евромилиони", чиято равностойност е 1 милион 156 хиляди 338 евро. Трайков купил щастливия билет на "Риджънт стрийт" и няколко дни дори не го проверил. И след печалбата щастливецът не възнамерява да сменя професията си.

Стив Джобс завещал джаджи за 4 години, пише на първо място в Труд. Като се позовава на Дейли Мейл, всекидневникът осведомява, че съоснователят на компютърния гигант оставил планове за нови продукти на компанията за 4 години напред. Освен това компютърният гений Стив Джобс се борил здраво, за да получи одобрение на плановете си да построи в Калифорния централа на "Епъл", подобна на космически кораб, достатъчно голяма, за да побере всичките 12 хиляди служители на компанията и ще се намира близо до настоящата в Слънчевия щит. В контекста на новините, свързани с кончината на най-креативната личност на света, 24 часа отбелязва на първата си страница, че униформата "Стив Джобс" струва хилядарка. Повече от 30 години той се облича подчертано скромно, но стилно с прочутото черно полуполо "Сейнт Кроа", дънки "Ливайс", не особено популярните маратонки "Ню белънс", всичко произведено в Америка и най-скъпото по него - очила на немската фирма "Лунор" с формата на очилата на Джон Ленън. Шъфът на Епъл е бил върл фен на Бийтълс, разказват изданията. Сред чуждестранните теми, прави впечатление заглавието на Стандарт Джобс спря АйТи война. Самсунг и Гугъл отлагат лансирането на новия си смартфон. "Според нас, сега не е подходящият момент да предоставяме новия си продукт, докато светът скърби за Стив Джобс" е цитиран да казва представителя на южнокорейската компания Чени Ким.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна