Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прероден "Левски" победи "Берое" с 2:1 като гост при дебюта на наставника Николай Костов

Снимка: БГНЕС

Футболистите на "Левски" надиграха като гости състава на "Берое" с 2:1 при дебюта на Николай Костов начело на "сините". В срещата от 13-ия кръг за първенство в "А" група. Христо Йовов отбеляза и двете попадения за столичани. Трите точки изкачиха временно софийския отбор на трето място в класирането на "А" група с актив от 27 точки, пет по-малко от лидера "ЦСКА". "Берое" пък остана на 13-о място, но е равен по точки с намиращия се в зоната на изпадащите "Видима-Раковски" (Севлиево).

"Левски" доминираше на терена през почти целия мач и заслужено стигна до победата. Гостите от София поведоха в 32-та минута, когато Даниел Младенов се възползва от грешка в защитата на "Берое", открадна топката и подаде на непокрития Йовов, който не сгреши сам срещу вратаря на домакините Ивайло Иванов и вкара за 1:0. Първият гол можеше да падне и по-рано, но Младенов пропусна със силен удар от далечно разстояние, а Владимир Гаджев, който изнесе перфектен мач в Стара Загора на новата си позиция на офанзивен халф, стреля неточно от удобно положение след добро центриране на Орлин Старокин.

Второто полувреме беше отново за гостите от София, които вкараха гол след само 16 минути игра. Точен отново беше капитанът Йовов, който получи головия пас от Даниел Младенов. Всъщност, по-голямо впечатление от гола направи самата атака, довела до него. Сержиньо Грийн открадна топката в наказателното поле на "сините" и я изнесе в стила, в който го правеше в първите си мачове в "Левски". След размяна на много пасове играта стигна до Владимир Гаджев отдясно, той центрира, а отбиване с глава на Ваня Дзаферович изпрати топката до Младенов на далечната греда. Крилото на Левски върна към непокрития Йовов, който вкара втория си гол за деня.

След попадението за 0:2 футболистите на Берое се хвърлиха в атака в търсенето на гол. Те бяха близо до него на няколко пъти в последните минути на мача, но Рангел Абушев, Георги Божанов и Владислав Златинов пропуснаха. Все пак усилията на "Берое" бяха възнаградени в 89-та минута, когато Златинов получи топката след грешка в отбраната на "Левски" при центриране от ъглов удар и оформи крайното 1:2.

 

Първенство на България по футбол, среща от 13-ия кръг на "А" група:

"Берое" (Стара Загора) - "Левски" 1:2 (0:1)

голмайстори: 0:1 Христо Йовов 32, 0:2 Христо Йовов 61, 1:2 Владислав Златинов 89

стадион: "Берое"

главен съдия: Станислав Тодоров

жълти картони:

- за "Берое": Веселин Пенев, Петър Димитров, Владислав Златинов;

- за "Левски": Иван Цветков, Даниел Младенов и Йордан Милиев;

състави:

- "Берое": Ивайло Иванов, Владислав Ямуков, Владимир Зафиров, Ваня Дзаферович, Веселин Пенев, Стефан Велев, Слави Жеков (75-Славен Станкович), Петър Костадинов (46-Георги Божанов), Петър Димитров (55-Георги Божанов), Рангел Абушев, Владислав Златинов;

- "Левски": Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Иво Иванов, Йордан Милиев, Орлин Старокин (84-Марко Видович), Владимир Гаджев, Сержиньо Грийн, Дарко Тасевски, Христо Йовов, Даниел Младенов (79-Тодор Христов) и Иван Цветков (85-Даниел Димов).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна