Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската полиция арестува Микеле Дзагариа, който оглавява клана Казалези на Камората

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Италианската полиция арестува Микеле Дзагариа, който оглавява клана Казалези от неаполитанската мафия Камора. 53-годишният бос бе заловен в Казапезена, в сърцето на територията, контролирана от неаполитанската мафия. Дзагария се укриваше се от властите в продължение на 16 години. Срещу него има повдигнати обвинения за мафиотска дейност, убийство, изнудване, грабежи и др.
Казалези e смятан за най-могъщия и кървав клан на неаполитанската мафия, за чиято история разказва писателят Роберто Савиано в бестселъра си “Гомора”.

След като неотдавна властите заловиха някои от неговите приближени, примката около мафиотския бос постепенно се затегна. В днешната операция по арестуването му участваха над 100 полицаи. Те обискираха и подземния бункер под скромния апартамент, в който се е укривал босът.

При залавянето му Микеле Дзагариа е казал: Свърши се, държавата победи. Малко след това той се е почувствал зле и се наложи да бъде извикана линейка, разказаха властите. Според прокурор Джандоменико Лепоре арестът е изключителен резултат, плод на продължителна и упорита работа.

Информация на Ирина Стоилова – кор. на БНР В Рим.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна