Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Еспаньол" не остави шансове на слабия "Атлетико" Мадрид

Отборът на "Еспаньол" не срещна проблеми при домакинската си победа над "Атлетико" Мадрид с 4:2 в испанското първенство
Снимка: БГНЕС

 

Проблемите на "Атлетико" Мадрид в испанското първенство по футбол се увеличиха, след като столичният гранд беше разгромен с 2:4 като гост на "Еспаньол" и продължи лошата си серия извън "Висенте Калдерон". Под ръководството на Грегорио Мансано, "Атлетико" е спечелил само един път навън във всички турнири, като в това число попада и изненадващо поражение с 1:2 срещу Албасете за купата на Краля.

Плеймейкърът Хоан Верду вкара 2 гола в началото на мача и даде бързо непреодолима преднина на каталунците, след като беше точен в 5-та и в 7-та минута. Ндри Ромарик пресече слабо подаване на вратаря Тибо Куртоа и подаде на Верду за първия гол, а за втория юношата на "Барселона" се възползва сам от пасивната отбрана на "Атлетико", стреляйки необезпокояван в левия ъгъл на
белгийския вратар. Ромарик вкара третото попадение в мача в 19-та минута, когато завърши перфектно двойно подаване със Серхио Гарсия и направи краха на гостите пълен.

Радамел Фалко вкара първия гол за "Атлетико" след половин час игра, когато наниза деветото си попадение за сезона, но Гарсия дриблира през защитата на гостите за 4:1. В следващите минути Куртоа спаси невероятни положения за "Еспаньол", а Арда Туран намали изоставането на "Атлетико" на 2 гола с точен удар 7 минути преди края на мача. Време за повече нямаше и "Еспаньол" спечели по убедителен начин.

Победата, която е първа в последните шест мача, изкачи каталунците на осмо място в класирането с точка пред "Атлетико". В основата на това е слабата форма като гост на отбора от Мадрид, който е спечелил само една точка извън "Висенте Калдерон" от началото на сезона в Примера дивисион.

В друг мач от кръга "Малага" се спаси трудно от загуба у дома, завършвайки наравно 1:1 срещу "Осасуна". Равенството остави тима на шесто място в класирането, изоставайки само с голова разлика от "Севиля". "Осасуна" се намира на седмата позиция.

Защитникът Алваро Гонсалес вкара в добавеното време с глава, с което измъкна точка за "Расинг" Сантандер при трудното гостуване на отбора срещу "Атлетик" Билбао. "Хетафе" пък остана непобеден в последните си шест мача като домакин, след като Хавиер Каскеро вкара единствения гол за победа с 1:0 над
"Гранада".

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна