Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Мини Марица-изток" подновява преговорите със синдикатите

Снимка: БГНЕС

В петия ден от протеста на миньорите, ръководството на "Мини Марица-изток" подновява в 16 часа преговорите със синдикатите по разпореждане на министър Трайчо Трайков.

В интервю за предаването "12+3" Генчо Генчев от КТ "Подкрепа"  опроверга информацията, че договорената вчера премия от 10,3 % върху заплатите за четвъртото тримесечие на 2011 година изпълнява исканията на протестиращите по юлското споразумение. От своя страна, изпълнителният директор на дружеството инж.Евгений Стойков потвърди пред кореспондента ни Венелина Попова, че е изпратил писмо до синдикатите и до министерството за нови преговори:

Каним синдикатите по конкретен дневен ред да водим преговори. Дадохме им възможност те да го допълнят. Готови сме за един конструктивен тон и се надяваме да постигнем разумни компромиси и съответно да постигнем някакви споразумения. Ние предлагаме по конкретен дневен ред да обсъдим точно определени точки, които стояха и миналия път за уточняване и постигане на споразумение, като една от тях е точно тези финансови претенции за изплащане на еднократни бонуси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна