Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВТБ Капитал обяви официално сътрудничеството си с ПФК"Левски"

  Представителите на руската финансова група ВТБ Капитал обявиха официално сътрудничество с ПФК Левски.

 Те не пожелаха да обявят финансовите детайли, но според непотвърдена информация договорът между двете страни е за три милиона лева на година.

"Наша политика, когато влезем в нови региони, е не само финансовият аспект, а и социалният. Сключихме договор с Левски, който е един от най-добрите и най-големи клубове в България. С това искаме да допринесем за развитието на спорта в България", заяви международният директор на ВТБ Капитал Атанас Бостанджиев.

ВТБ Капитал е второто най-голямо дружество за инвестиционно-банкови и консултантски услуги в Русия с активи от около 250 милиарда долара.

В съответствие със стратегията за междуранодно развитие БТВ Капитал започва работа на Балканите. Централният офис на компанията за региона ще бъде в София с генерален директор бившия министър на финансите Милен Велчев.

БТВ Капитал вече стъпи на българския пазар, след като през август миналата година закупи мажоритарния пакет от 79.83 процента от акциите на "Булгартабак".

Левски ще представи официално новия си спонсор на 3 март (събота) на пресконференция на "Герена" преди мача за първенство срещу Черно море.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна