Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новата база на Националния тенис център, Борисов обеща пари за работещите футболни клубове

Бойко Борисов преряза лентата и на обновения Национален тенис център в присъствието на много гости и тенисисти
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов откри реновираната модерна база на Български национален тенис център "Карлсберг" в София. Обновяването на базата е на стойност 1 милион лева и е по проект и с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта. Тенис центърът ще бъде домакин на най-престижните прояви от вътрешния и международен тенис - календар.

"Очакваме от нашите състезатели да защитят този милион, който дадохме на федерацията. "Спорт Палас" и този център са много добри за тренировка на играчите и на децата. Тази година дадохме над 5 милиона за Световните купи за ски, за мотокрос, за волейбол, за художествената гимнастика и други. В последните 20 години не е правено такова нещо и базите бяха на път да изчезнат. Скоро ще бъдат готови и тези в Пловдив, до Университета. Разчитаме на нашите състезатели и им желаем успех.", заяви Борисов при прерязването на лентата.

На откриването присъстваха президентът на Международната тенис федерация Франческо - Ричи Бити, президентът на Тенис Европа - Жак Дюпре, председателят на БОК Стефка Костадинова, спортният министър Свилен Нейков, българският отбор за купа "Дейвис" и много други.

Първите събития на обновения тенис са още тази седмица - жребият за двубоите от ІІІ-та група на зона "Европа" на Купа "Дейвис" ще се тегли утре. От 12 часа е пресконференцията на националния ни отбор, а след това Григор Димитров ще даде и самостоятелна пресконференция за медиите.

Бойко Борисов обяви след официалната част, че иска да чуе предложения за развитието на българския футбол, така че той да стане толкова привлекателен, колкото е бил преди години. Той обяви, че занапред пари ще се дават на тези отбори, които дават повече шанс за изява на собствените си юноши.

"Трябва да има честна игра, много състезания - в момента, в който чуя такъв вариант, имаме готовност да започнем строителството на 4 нови футболни стадиона, включително и национален. Но да започна да правя национален стадион за 10 - 15 мача и на него да присъстват по 3 - 4 хиляди души - за това няма да дам пари на данъкоплатеца.", категоричен бе премиерът.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна