Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово започва Международният фестивал на хумора

Снимка: Архив

В Габрово започва Международният фестивал на хумора, който по традиция събира най-много гости в деня на карнавала. Дни преди пъстрото шествие, което ще залее улиците в събота, празничното настроение на габровци ще подгряват родни изпълнители.

На трите открити сцени в града публиката ще може да чуе любими изпълнители. Концертите са всяка вечер от празничната седмица, която ще предложи на жителите и гостите на града театрални представления, изложби, екстремни преживявания над водите на Янтра и карнавално забавление. В най-големия ден за Габрово - 19 май, прочутата габровска котка ритуално ще се раздели с опашката си и ще поведе колоните от маскирани, които тази година ще се веселят под мотото „Животни и хора, хора и животни”.

Тъй като сме в годината на дракона, шегобийците ще отрежат и опашката на огнедишащия змей. В карнавалната събота по улиците на града ще премине и парад от ретро автомобили, в традиционното национално ревю ще дефилират котки със и без опашки, а малчуганите, скрити под маски, ще се съберат на мини карнавал.

По публикацията работи: Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна