Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монпелие" с нова крачка към титлата във Франция

Играчите на "Монпелие" изпаднаха в делириум след победното попадение срещу "Лил"
Снимка: БГНЕС

 

С гол на Карим Е Фана в 94-та минута отборът на "Монпелие" победи драматично шампиона "Лил" с 1:0 пред 16 000 зрители на своя стадион в мач от 37-мия и предпоследен кръг на френското футболно първенство и запази аванса си от 3 точки на върха. "Монпелие" е начело във временното класиране със 79 точки пред "Пари Сен Жермен", който е със 76 точки.

"Монпелие" в последния кръг играе като гост на "Оксер", който изпадна във втора френска дивизия след загубата си с 0:3 от "Олимпик" Марсилия, а "Пари Сен Жермен" ще играе в последния кръг срещу "Лориан". При победа на "Монпелие" над "Оксер" в последния кръг независимо от изхода на мача на "Пари Сен Жермен" за първи път в своята история "Монпелие" ще стане шампон на Франция по футбол. Едва в последния, 38-ми кръг на френското първенство ще стане ясен шампионът, както и двата отбора, които заедно с "Оксер" изпадат във втора френска дивизия.

Пред 42 000 зрители на стадион "Парк де пренс" отборът на "Пари Сен Жермен" победи "Рен" с 3:0 с три гола на Нене - в 47-та, 57-та и в 65-та минута от дузпа. Така Нене вече има 21 гола във френското футболно първенство и се изравни с досегашния лидер Оливие Жиру от "Монпелие".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна