Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА надигра "Карабюкспор" в последната си контрола в Турция

С гол на Иван Бандаловски ЦСКА победи елитния турски отбор "Карабюкспор" с 1:0 в последната си контрола от лагера в Болу, Турция. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи няколко промени в стартовия състав, като изтегли на върха на атаката звездата Жуниор Мораес, а Килиън Шеридън остана на пейката. В центъра на защитата като титуляр започна Пламен Крачунов за
сметка на новото попълнение Сивард Спрокел.

"Червените" опитваха да разиграват на скорост топката и направиха няколко добри атаки през първото полувреме. Най-близо до гола бе Нджонго Присо, който в 17-та минута проби през центъра, но ударът му премина покрай левия страничен стълб. Малко по-късно Христо Янев се озова на стрелкова позиция след пас на Присо, но не успя да намери добре топката и да застраши вратата на съперника. В 39-та минута Анисе Абел стреля с глава, но право в ръцете на вратаря на турците.

След почивката "червените" продължиха с по-активните си действия и в 64-та минута поведоха в резултата. Най-добрият в редиците на ЦСКА Нджонго Присо изведе Иван Бандаловски, който с точен удар прати топката в мрежата - 1:0. Присо бе главно действащо лице отново малко след гола, когато след грешка на вратаря стреля от малък ъгъл в напречната греда. Влезлият като резерва Килиън Шеридън също се отчете с пропуск, след като бе изведен от Антон Карачанаков, но се забави и топката му бе изчистена в корнер.

Това бе последната контрола на ЦСКА от лагера в Турция, като балансът на тима е две победи и две загуби. Утре късно вечерта "армейците" се прибират в София и продължават подготовка за първия мач от турнира Лига Европа другата седмица.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени