Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С.Великова: По изборите ще ги познаваме

Снимка: Архив

Силвия Великова коментира в „От петък до петък“ номинирането на Борис Велчев за конституционен съдия от президента Плевнелиев.


Очевидно е, че президентът да търси нетипична кандидатура за човек, станал държавен глава с подкрепата на ГЕРБ. Около него със сигурност има хора, които биха казали „никога Борис Велчев“. Той вече със сигурност не е любимец на управляващата партия. Знае се и за твърде „деликатните“отношенията с М.Попова. По-интересна е мотивацията на президента - че в съдебната система има реформа и реформатори. Тази теза се оспорва от много хора.
Точно това ще трябва да аргументира президентът – че е имало реформа в прокуратурата. Някои неща се случиха – тези, които ги поискаха от Европа.


Играта на демокрация беше пренебрегната по отношение на кандидатите, излъчени от парламента. Не можеш да казваш кой ще е следващият заместник-председател на парламента преди Анастас Анастасов да бъде избран в Конституционния съд.  Ако искат да докажат, че се избира по качества, бяха длъжни да изчакат да бъде избран. Сега стана ясно, че е номиниран, за да бъде избран.
Както се казва, по изборите ще ги познаваме.

С.Великова коментира и работата на новия ВСС.
Този ВСС прави всичко възможно да покаже, че е различен. Остава да видим дали ще го постигнат. Имат даже комуникационна комисия
.

 

Целия коментар на С.Великова чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: "От петък до петък"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна