Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радамел Фалкао отново герой за "Атлетико" (Мадрид)

Снимка: ЕРА/БГНЕС

С гол на Радамел Фалкао "Атлетико" (Мадрид) спечели гостуването си на "Реал" (Сосиедад) в среща от осмия кръг на футболното първенство на Испания. Фалкао се разписа от пряк свободен удар в последните секунди на двубоя и вече има девет попадения от началото на сезона. Той се изравни със звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо на второто място при голмайсторите в Испания, а начело е Лионел Меси от "Барселона" с 11 гола. В края на първата част домакините имаха претенции за игра с ръце на Габи в наказателното поле, но съдията не посочи бялата точка. След седмата си поредна победа от началото на сезона "Атлетико" е на второ място в класирането с 22 точки, колкото има на върха и "Барселона". "Атлетико" печели седем поредни мача за пръв път от сезон 1991/1992.

"Сарагоса" спечели с 2:1 като гост срещу "Гранада". Елдер Пощига вкара първия гол в 3-та минута, Виктор Родригес направи 2:0 в 27-ата минута, а Юсеф Ел Араби върна един гол за "Гранада" в 77-ата минута. За домакините Сантос Ириней получи червен картон в 72-ата минута.

"Еспаньол" постигна домакински успех с 3:2 над "Райо Валекано". Бразилецът Лео вкара два гола за "Райо Валекано", но с две попадение на Жоан Верду и едно на Кристиан Стуани "Еспаньол" спечели мача. Домакините играха след 81-вата минута с човек по-малко, след като изгонен беше Диего Колото, а за Райо червен картон получи Микел Лабака в 68-ата минута.

"Осасуна" и "Бетис" завършиха 0:0, а гостите се изкачиха на пето място с равен брой точки с "Леванте". Вратарят на "Осасуна" се превърна в герой за своя тим, след като спаси няколко удара на Хорхе Молина и Рубен Кастро.

С гол на Мичел "Леванте" победи домакините от "Хетафе" с 1:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени