Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" запази минимални надежди за титлата

Снимка: БГНЕС

Шампионът "Манчестър Сити" запази минимални надежди да дублира титлата си след успех с 1:0 на терена на закъсалия "Астън Вила" в последен мач от 28-ия кръг на английското футболно първенство.

Възпитаниците на Роберто Манчини се утвърдиха на второто място с 59 точки, но изостават на 12 точки от лидера "Манчестър Юнайтед".

Бирмингамци останаха в зоната на изпадащите на 18-ото място с 23 точки, след като имат само една победа в последните си 11 мача във Висшата лига.

Двубоят започна добре за домакините и в средата на първото полувреме Кристиан Бентеке можеше да открие, но ударът с глава на белгийски нападател след центриране от корнер беше избит от голлинията от Карлос Тевес.

Постепенно "Сити" започна да контролира играта. В 36-ата минута Пабло Сабалета отправи опасен удар по диагонала от десния ъгъл на наказателното поле, но вратарят Брад Гузан успя да отклони топката в гредата.

"Сити" все пак стигна до попадение в края на полувремето. Един Джеко отне една топка в средата на терена от Киърън Кларк, напредна и подаде към непокрития Тевес, който с лъжливо движение финтира защитник на "Вила" и Гузан, след което прати топката в мрежата.

Домакините имаха претенции за извършено нарушение на Джеко при отнемането на топката от краката на Кларк, но главният арбитър Майк Дийн зачете гола.

Малко след почивката Тевес можеше да удвои, но Гузан спаси, а до края "Вила" така и не успя да застраши сериозно Джо Харт и пропусна възможността да стигне поне до равенство, което щеше да помогне на отбора да се изкачи извън зоната на изпадащите.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна