Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА и "Лудогорец" не успяха да се излъжат

Снимка: БГНЕС

ЦСКА и "Лудогорец" завършиха при нулево равенство в дербито на 21-я кръг на "А" група.

Ремито запази статуквото на върха, като "Лудогорец" остава лидер с две точки пред втория "Левски".

ЦСКА пък изпусна отлична възможност да се намеси в борбата за титлата, като при победа щеше да се приближи на три точки до върха. Равенството обаче остави "червените" на четвърто място на шест точки до "Лудогорец".

Предвид важността на мача двата отбора не предприемаха рискове и действаха на сигурно преди почивката. Футболистите се вкопчиха в битка в средата на терена и не предложиха сериозни футболни емоции за зрителите през първото полувреме.

Домакините опитаха натиск с началния съдийски сигнал, владееха повече топката, но трудно излизаха на стрелкова позиция.

Първата добра голова ситуация се откри пред шампионите от Разград в 9-ата минута, когато Михаил Александров финтира добре Михаил Венков, но стреля на сантиметри над вратата.

ЦСКА отговори с идентично положение в 37-ата минута, завършило с удар на Игнасио Лорес Варела малко над напречната греда.

Второто полувреме започна със силен натиск на ЦСКА. "Червените" тръгнаха по-смело напред и в 51-ата минута се откри първата сериозна голова ситуация, но Анисе не успя да нанесе точен завършващ удар.

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов опита да промени безрезултатните действия на своя отбор в атака, като пусна в игра героя от последното дерби срещу "Левски" - Серж Нюаджи и опитният голмайстор Мартин Камбуров.

"Червените" продължиха да търсят гола. В 69-ата минута Лукас Саша получи пас от Нджонго Присо, но стреля слабо от границата на наказателното поле и вратарят на "Лудогорец" улови топката.

Малко по-късно и Ивайло Чочев опита удар отдалеч, но отново вратарят Владислав Стоянов беше на място и изби в корнер.

В заключителните минути играчите на ЦСКА видимо отпаднаха физически и позволиха на "Лудогорец" да излезе от половината си. В 84-ата минута разградчани бяха близо до гола, след като резервата Иван Стоянов стреля мощно от 25 метра, но топката срещна гредата.

В последните секунди "Лудогорец" пропусна златна възможност да си тръгне с трите точки от "Българска армия", след като при контраатака Димо Бакалов се озова на добра позиция, но ударът му бе избит от Томаш Черни в корнер.

От двата звукови файла може да чуете мненията на двамата треньори Радуканов и Петев за двубоя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна