Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марчела Абрашева: Партиите предпочитат преките срещи с избирателите

Снимка: БГНЕС

Все още има значителна част от хора, които не са решили дали и за кого ще гласуват, каза в предаването "Преди всички" Марчела Абрашева от "ББСС Галъп интернешънъл". Според нея различното в тази кампания е, че политиците са предпочели преките срещи с избиратели по места, вместо да участват в изяви по медии например. Сега всички са се впуснали по градчета и паланки да убеждават. Но в посланията не се вижда нищо ново.

Създадените в отделните министерства обществени съвети работят неравномерно, отчете още Марчела Абрашева. Тя даде добра оценка на служебното правителство:

Министрите в служебното правителство показват, че желаят да действат по правилата. Това е експертно правителство, нещо, от което бяхме отвикнали. Те знаят, че са за месец или два на власт. Работят над основната им задача за органициране на честни избори. Има министри, които разказаха на обществото факти, направиха анализ. Дали ще успеят да вземат правилното решение, това е друг въпрос.

Марчела Абрашева е сред участниците в редовната месечна политическа дискусия, която организира днес Институтът за социални ценности и структури "Иван Хаджийски".

Цялото интервю на Таня Валичкова с Марчела Абрашева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна