Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половината от полицаите за охрана на изборите в Монтана са пратени в други населени места

Снимка: БГНЕС

Половината полицаи от Монтана, ангажирани с охраната на изборите, са командировани в други населени места. Причината за това е, че имат роднински връзки с кандидати или членове на избирателни комисии.

Всички 287 избирателни секции са осигурени с охрана, за която ще се грижат общо 434 полицейски служители. Проверяват се роднинските им връзки до 4-та степен с кандидат-депутати или членове на избирателни комисии, съобщи директорът на областната дирекция на МВР Даниел Псалтиров:

Към 220 наши служители им е сменено мястотo на изпълнение на служебните задължения, т.е. няма да охраняват секциите в района, който го обслужват, и един наш служител е изваден от охрана на мероприятието, защото се оказа, че съпругата му е кандидатка за депутат.

Списъкът с подлежащите на ротация служители се уточнява ежедневно, обясни началникът на Охранителната полиция комисар Валери Димитров:

Щом най-малкият сигнал постъпи към мен, тъй като аз се занимавам изцяло с разстановката на силите и средствата, и най-малкият сигнал, който постъпи, веднага сменям служителя. Щом има родина или близък в секционна избирателна комисия, веднага го местя в друга секция и затова много колеги от Лом дойдоха в Монтана, много от Монтана заминаха за Лом.

Досега са постъпили 5 сигнала за унищожаване на предизборни плакати. Разследват се и 2 случая на купуване на гласове. Единият е в квартал "Стадиона" в Лом, а по другия, в село Якимово, е образувано бързо производство.

По публикацията работи: Николай Драгиев - кор. на БНР в Монтана

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна