Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два протеста се състояха пред парламента

Снимка: БГНЕС

Два малобройни протеста съпровождаха заседанието на парламента. Независими едни от други граждани, представители на партия РЗС, както и група "зелени", се обявиха срещу гласуването на правителството на Пламен Орешарски.

Около трийсетина граждани, организирани спонтанно в социалната мрежа, застанаха мълчаливо срещу сградата на парламента с български знамена и плакати с надписи "Не искаме правителство на енергийната мафия", "Касиране на изборите" и "Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и Атака".

На 100 метра пред северния вход на Народното събрание протестираха мирно група "зелени" срещу Орешарски и неговото правителство. Съпредседателят Борислав Сандов предрече предсрочни избори:

Орешарски по време на своето управление като финансов министър доказа, че няма национално отговорно поведение, че обслужва конкретни бизнес интереси и ние сега виждаме и в кабинета, който беше съставен на коляно от самия него при тайни срещи, без да се допита до браншови организации, тази реакция, която ние видяхме в обществото, всъщност се случи вчера на Орлов мост, отново беше блокиран. Ако сега бъде гласуван този кабинет, аз съм убеден, че много скоро ще има нова вълна от граждански протести и по-скоро се предвижда да има предсрочни избори отново.

По публикацията работи: Лили Царева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна