Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се опитите за телефонни измами в Троян и околностите

Снимка: Архив

Зачестили са сигналите от жители на Троян и околните села за опити за телефонни измами. От Районното управление на полицията предупреждават хората да са внимателни и да не се доверяват на измамниците.от опити за телефонни измами се оплакват и жителите на ловешки села.

Обажданията са на домашните телефони на хората. Най-често измамниците се представят за служител на полицията или лекари и заявяват, че техен близък е причинил ПТП и е прегазил дете, като в момента за това е задържан в полицията и е необходима голяма сума, за да бъде освободен. Друг начин за измама е като лицето твърди, че се обажда от чужбина, докато накара жертвата да назове някакво име на близък или познат. След това заявява, че е изпратил колет с много пари  но за да го получите трябва да дадете на преносителя на колета определена сума, като тя обикновено е няколко хиляди лева.

Сред често срещаните измами е и обаждане, че сте спечелили някаква голяма награда обикновено скъп телевизор или мобилен телефон, но за да си я получите, трябва да закупите ваучери за стотици левове на някой мобилен оператор, да изтъркате кода и да им го продиктувате, като си оставяте и адреса, където да получите наградата.

От полицията съветват да се свържете незабавно с близките си, които са споменати, и да уведомявате органите на реда.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна