Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболският районен съд насрочи дата за делото за взрива край Петолъчката

Снимка: Цветан Петков

Ямболският районен съд насрочи дата за делото за взрива край Петолъчката. Съдебният процес ще започне на 14-и октомври, заседанията са насрочени за три поредни седмици. При взрива на 5-и юни минаналата година загинаха трима работници.

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев и изпълнителния директор на фирмата Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. Заради неспазване мерките за безопасност е допуснато взривяване, причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди на други.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните са близо 200 свидетели, извършени са три ДНК експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай, каза Георги Ханджиев.

При взрива в склада за утелизация на 5-и юни 2012-а година загинаха трима работници, над десет бяха ранените. От експлозията в най-близкото село Лозенец не остана здрав прозорец. Общо нанесените от взрива щети се изчисляват на около 62 млн. лв.

Информация на Даниела Костова - Радио Бургас

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна