Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът заседава по делото за убийството на Яна Кръстева

Снимка: Архив

Днес е първото заседание, след съдебната ваканция, по  делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева. Единствен подсъдим за убийството в Борисовата градина от преди две години е Николай Русинов  с прякор Чеци.

Съдът приключи с основните разпити на свидетелите и започна с разпитите на десетките вещи лица. Една от експертизите внесе поредното съмнение, че съдебният състав ще успее да достигне до категорично решение за вината или невинността на Чеци от наличните доказателства. Проблем за Чеци са няколкото косъма на несутановени досега лица, което е големият коз на защитата на Русинов, че не той е убил младата жена.

Очаква се в процеса да дебютира като консултант на защитата бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. На този етап той няма право да адвокатства, освен ако Върховният административен съд не отмени дисциплинарното му уволнение.

Малко след убийството на Яна Кръстева, именно Кокинов, който тогава беше градски прокурор на София, обяви, че Русинов няма да бъде обвинен за убийството и посочи като основен заподозрян първия задържан по случая Пламен Трифонов. След неколкомесечен престой в ареста, Трифонов беше освободен с извинения след експертиза в чужбина, която категорично отхвърли той да е извършител на убийството. На негово място в ареста влезе Чеци, за когото градският прокурор твърдеше, че е невинен.  

 

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна