Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма желаещи за зимното поддържане на пътя Берковица - хижа Ком

Снимка: БНР

Няма желаещи за зимното поддържане на пътя Берковица - хижа Ком. Това обявиха представители на фирми и институции, ангажирани с осигуряването на нормални условия в област Монтана през предстоящия зимен сезон.

Договори с фирми за зимно поддържане имат 8 от 11-те общини в областта. Все още търгове за това не са проведени в Чипровци, Медковец и Монтана, съобщи областният управител Анатолий Младенов.

Той обясни, че въпреки очакваното през следващите 2 месеца сравнително топло време, има готовност за действие в зимни условия:

Има изготвен план за превантивни мерки за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението на територията на областта.

Всичките 82 машини за зимно поддържане на областното пътно управление са в готовност, но все още не са осигурени достатъчно инертни материали. В наличност са 700, вместо необходимите 3000 тона сол и 3000 тона пясък от планираните 7000. Готовност с машини и персонал са декларирали и ЧЕЗ, и поделението на електроенергийния системен оператор.

Освен разрпределителната мрежа, която е на ЧЕЗ, през нашата област минава преносната мрежа и за София и е много важно да не оставим и другите области без ток, каза Анатолий Младенов.

По публикацията работи: Николай Драгиев - кор. на БНР в Монтана
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна