Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Пд) отново трети в "А" група след успех над "Черно море"

Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (Пловдив) се изкачи на трето място в класирането на "А" футболната ни група, след като победи очаквано с 1:0 "Черно море" като домакин. Възпитаниците на Александър Станков имат актив от 31 точки и водят с една пред отбора на ЦСКА, който загуби с 0:2 от "Лудогорец".

"Локомотив" беше по-добрият отбор на терена и спечели напълно заслужено трите точки, след като "Черно море" не успя да създаде нужните положения за победата. Единствения гол падна още в 15-ата минута на мача, когато топката кацна на главата на Аймен Белаид след центриране от корнер и тунизиецът не сгреши за крайното 1:0 в полза на пловдивчаните. "Черно море" отговори с едва едно положение, в което обаче Бакари не успя да се възползва от извеждащ пас и загуби топката. Това остави резултата 1:0 и "Черно море" на седмото място.

 

Първенство на България по футбол, среща от 17-ия кръг на "А" група:

"Локомотив" (Пловдив) - "Черно море" 1:0 (1:0)

голмайстор: 1:0 Аймен Белаид 15

стадион: "Локомотив", Пловдив

главен съдия: Таско Тасков

жълти картони: Стенли Окоро, Даниел Георгиев и Бакари ("Черно море").

"Локомотив": Йордан Господинов, Йордан Тодоров, Диего Фераресо, Асен Георгиев, Аймен Белаид, Дани Кики (60-Станислав Маламов), Аласан Ндайе, Стелиос Илаидис, Тижани Белаид (80-Здравко Лазаров), Мартин Камбуров и Крис Гади (88-Валери Георгиев);

"Черно море": Георги Китанов, Кирил Котев, Михаил Венков, Александър Александров, Сашо Александров, Георги Илиев, Даниел Георгиев (85-Тодор Паланков), Еденилсон Бергонси (66-Бекир Расим), Стенли Окоро, Симеон Райков и Бакари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна