Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гости в "Часът на думите" Драгомир Драганов и Роберт Леви

Роберт Леви (вляво) и Драгомир Драганов - представители на две поколения български шоумени, ще влязат в диалог в студиото на предаването.
Снимка: Архив
Тази неделя за участие на живо в “Часът на думите” са поканени две нестандартни творчески личности.
Драгомир Драганов, по-известен като Драго Чая, е роден е на 22 януари 1971 година в София. Завършил е предучилищна педагогика в СУ "Св. Климент Охридски". Кариерата му на водещ започва като конферансие в цирка. През 1992 година е обявен конкурс в БНТ, на който корифеят Хачо Бояджиев и Нери Терзиева го одобряват за предаването “Цветовете на нощта”. Следва “ШОК” на Светослава Стаева. След дълги години в новините заедно с Георги Крумов основават предаването “Частен случай”. Звезда обаче го прави „Чай” – неделно токшоу по БНТ. След преустановяване на предаването "Чай", той е водещ на едночасовото музикално риалити шоу "ЕвроБГвизия". Освен от малкия екран, е известен и с любовта си към музиката. Издал е няколко музикални албума.
Роберт Леви е легендарна фигура на поне две поколения. Има наистина богата житейска и творческа биография. Той е поет и скитник, скандалджия и революционер. Обиколил е на стоп България надлъж и нашир. Познава хиляди хора и места. Някак неусетно и продължавайки да обикаля, той успява да завърши българска филология и културология, да се ожени и да създаде две деца, да издаде две стихосбирки – “Един от върха на иглата” и “Вавилон”, да направи авторския албум – “Неон” с помощ от приятелите (група “Лоши комшии”), да спечели наградата “Поки” на фестивала на бардовската песен в Харманли през 2006 година. Работил е като журналист, сценарист и режисьор на филми.
Вероятно и двамата гости имат нови изяви, за които ще стане дума в предаването.

неделя, 16 януари, от 17.00 часа
По публикацията работи: Гриша Трифонов и Светослав Георгиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна