Блок Кино

Блок Кино е независим проект, който стартира през лятото на 2015-та година с отворени прожекции на нови български филми на открито в междублоковите пространства. Днес програмата се разгръща в три панела – Блок А (за българско анимационно кино), Блок..

публикувано на 20.09.19 в 15:17

„Аз Остава“ - книга за историята на групата

Първоначалната идея за биографична книга за група „Остава“ се появява преди 8-9 години от журналиста Даниел Ненчев. Преди година тя се заражда и в главата на Георги Гаврилов, който заедно с издателството реализират това предизвикателство. Елин Рахнев дава..

публикувано на 20.09.19 в 15:11

„Зверското синьо“ е в афиша на „Сцена на кръстопът“ тази вечер

23-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив предлага тази вечер среща с изкуството на най-младите актьори. Студентите от IV курс в класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще представят своя..

публикувано на 20.09.19 в 13:50

Станете част от Празниците на Стария Пловдив

Тази година фестивалът “Празници на Стария град” в Пловдив минават под мотото „От огъня – огън“.  От 16 до 22 септември старият град ще е домакин на редица прояви, свързани с живота на града. Музикалното начало на фестивала беше поставено от Б.Т.Р. на 16..

публикувано на 20.09.19 в 12:13
Христо Пъдев

Христо и дълбокото в театъра

Ако го попитате кой е, той ще ви отговори, че е просто едно обикновено момче на 34 от Павел Баня. Знам го, защото вече го попитах. Той ми отговори точно това и не ме излъга. Христо Пъдев наистина е обикновено момче. Говори с усмивка за нещата,..

публикувано на 19.09.19 в 17:18

Проектът “In Belief is Power”

Проектът “In Belief is Power” (2017) е провокиран от статиите в западните медии за българските “ловци на мигранти” и разглежда теми свързани с религия, политика, традиции, пропаганда и национализъм. Той ни подтиква да се запитаме върху какво са..

публикувано на 19.09.19 в 16:41
„Молещи се жени“, Иван Лазаров, 1924

СГХГ отбелязва 130 години от рождението на Иван Лазаров

Вчера в Софийска градска художествена галерия беше открита изложбата „И в кротък унес чака тя…“. Експозицията е посветена на 130 години от рождението на Иван Лазаров – скулптор, автор, преподавател, академик, мислител и общественик. Идеята на включените в..

публикувано на 19.09.19 в 15:35

Пловдивският куклен театър гостува в София с представление, вдъхновено от японската култура

Държавният куклен театър в Пловдив ще представи пред   софийската публика кукления спектакъл за възрастни „Принцът на морето и принцът на земята“. Представлението е създадено специално за програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ и..

публикувано на 19.09.19 в 14:18

Благой Д. Иванов, „Седем градски гряха“ и един комикс за възрастни

Трябва да приемем греховете, които ни изкушават и да се научим да живеем с тях в един приемлив баланс. Това ни казва с новия си комикс с хорър разкази Благой Д. Иванов. От разговора ми с него разбирам, че седемте смъртни гряха са просто причината..

публикувано на 19.09.19 в 08:20

„Паралели“ в галерия Сан Стефано

Директно от Капо д'Орландо – галерията за съвременно изкуство в Сицилия, „Паралели“ пристига, за да ни представи един диалог между две нации. Гостуващата изложба на Асоциацията на съвременните италиански графици беше открита в галерия Сан..

публикувано на 18.09.19 в 18:50