Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хубава Яна” – песен на 2011 година във фолклорната класация „Надпяване” на програма „Христо Ботев”

Теодора Стамболиева
Снимка: личен архив

В първото издание на нашата фолклорна класация, която стартира през миналата година, първата песен на годината, която вие, нашата публика и слушатели избрахте е „Хубава Яна” в изпълнение на младата странджанска певица Теодора Стамболиева и аранжимент на Пейо Пеев.

Благодарим на всички за това, че подкрепяте българската народна песен и музика, за големия интерес и множеството писма, обаждания и електронни писма, чрез които гласувате! За някои от най-редовно гласувалите ще има и награда – аудио СД от музикалната продукция на БНР. Продължавайте да гласувате и избирате вашите нови любими народни песни, и да подкрепяте нашата култура, фолклор, традиции и таланти. А ние ще продължаваме да ви ги представяме и през тази година.

Теодора Стамболиева е родена на 18.10.1984 г. в гр. Бургас. Тя е внучка на известния странджански гайдар Тодор Стамболиев, и още от малка се занимава професионално с музика. Завьршила е средното си образование в СОУ „Добри Чинтулов”, Бургас, специалност – народно пеене, след това Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, гр. Пловдив, със специалност – изпълнителско изкуство и магистратура – музикално медийно редакторство. Песента „Хубава Яна” е посветена на майка й – Яна. Музиката и текстът са на самата Теодора.

По публикацията работи: Валентин Атанасов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна