Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова определи като предателство оттеглянето на Калфин

Снимка: БГНЕС

Преди заседанието на временната комисия за Изборния кодекс депутатът от БСП Мая Манолова определи като предателство към социалистическата партия оттеглянето на Ивайло Калфин:

Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира много в него. Той беше вицепремиер и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, беше водач на евролистата ни за предишните европейски избори и беше наш кандидат за президент, като беше подкрепен не от кой да е, а от знаковото за БСП лице Стефан Данаилов. Много хора са работили за него в тези кампании и мисля, че това е предателство по отношение на тях. Не знам как ще ги погледне в очите.

Според Манолова се потвърждава информацията, че Ивайло Калфин ще участва в алтернативната лява листа за евроизборите:

В движението АБВ са опитни политици и аз не мога да повярвам, че те не си дават сметка какво правят, защото регистрирането на паралелна листа на тази на БСП, независимо дали е от друга партия, коалиция или инициативен комитет, е удар срещу БСП, удар срещу единството в БСП и директно работи за Бойко Борисов. Не могат да му направят по-добра услуга. Много хора са се опитвали да разцепят БСП, не са успявали. Аз нямам съмнение, че БСП ще остане единна, но в този наистина важен момент не само за БСП, а и за страната, защото залогът на евроизборите е прекалено голям, подобно поведение наистина е необяснимо. Аз много се надявам, че такава паралелна листа няма да има.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна