Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският градски съд остави в ареста Бисер Миланов-Петното

Снимка: БГНЕС
Софийския градски съд взе окончателно решение да остави в ареста Бисер Миланов с прякор Петното. Според Миланов това е политическа поръчка.

Става дума за разследването срещу Бисер Миланов от юли миналата година за закана за убийство на протестираща, което внезапно беше активирано наскоро и така той се озова в ареста. По време на един от протестите този месец той беше задържан от спецчастите "Кобра".

Според съда Бисер Миланов трябва да остане в ареста, включително и заради изтъкнати от прокуратурата аргументи, че е с изключително обременено съдебно минало. Прокурорът по делото каза, че въпреки излежаните присъди и периодите, в които е имал възможност да се поправи, той продължавал да извършва престъпления и вместо да преустанови престъпната си дейност, продължил да я развива.

Бисер Миланов-Петното заяви, че не се чувства защитен от държавата, в която живее, че тя не осигурява защита на нормалните граждани като него. Той обясни, че е жертвата, защото всеки ден срещу него се извършвало поне по едно престъпление. Главният прокурор Сотир Цацаров организирал разследване срещу него, вместо срещу тези, които извършват престъпления срещу Миланов.

Бисер Миланов крещеше, напускайки съдебната зала, че в България няма правосъдие и че всичко е корумпирано. Неговите съратници, които го подкрепят, обещаха до края на седмицата да излязат на пресконференция с конкретни данни коя точно политическа партия стои зад атаките срещу Миланов.

Тази тема беше коментирана и от съда, който каза, че в данните по делото не открива данни за политическа репресия срещу Бисер Миланов и затова няма да коментира тези негови изказвания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна