Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев отрече Реформаторския блок да е финансиран от чужда държава

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев категорично отрече твърденията на експерта по международна сигурност Алекс Алексиев, че Реформаторският блок се финансира от Ердоган и Турция чрез партията на Касим Дал:

Ако той прави твърдения за незаконно финансиране на Реформаторския блок, нека да го каже много ясно, за да заведем ние срещу него, съответно, гражданско дело. Ако не прави такова твърдение, значи е клеветник и е добре дошъл той, въз основа на тези думи, да заведе дело срещу мен.

Бившият еврокомисар Меглена Кунева посочи, че Реформаторският блок подкрепя идеята на президента за референдум, свързан с избирателната система и, когато идеята се приеме, ще организира кампания за популяризирането ѝ. Тя допълни, че управляващите използват новия Избирателен кодекс, за да печелят време, а относно евентуалния референдум, не знаят какво послание да изпратят към избирателите си :

Според мен им е изключително неудобно да кажат "не" на референдума, след като това им беше в центъра на пропагандата преди това и се чудят накъде да го извъртят.Нека не спират процеса на подготовка на този референдум, за да може хората да си кажат, а и те да се види какво мислят. Според мене, най-големият уплах е от това, че не искат да кажат какво мислят".  Стана ясно,че до края на месеца ще стане известна листата на Реформаторския блок за предстоящите европейски избори.

Лидери на Реформаторския блок представиха Гражданския му съвет във Варна.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна