Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата поиска 28 години затвор за убийството на Мирослава от Перник

Снимка: БГНЕС
Софийската апелативна прокуратура поиска 28 години затвор за Марио Любенов-Заека, който е единственият подсъдим за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

На първа инстанция делото се гледаше по съкратената процедура и заради пълни самопризнания на Любенов, Пернишкият окръжен съд редуцира доживотното му наказание на 25 години затвор.

Бащата на убитата Мирослава и адвокатката на Любенов очакват от Софийския апелативен съд да се произнесе с решение до месец и още:

Виждате каква ни е държавата. Мога да ви кажа, че почти нищо не очаквам. 28 години е справедливо, обаче едва ли това ще остене като краен резултат, за да се отложи, за да се изчаква в тази корумпирана система и държава, няма как да стане.

Аз уважавам болката на пострадалите, но трябрва да се раздгледат чисто юридически нещата, за да се стигне до един правилен извод. В крайна сметка истината е такава, каквато я приеме съдът, но при внимателния прочит на всичко не мисля, че ще се стигне до такова заключение, до абсолютно тежко наказание, каквото определи съда - доживотен затвор.

Мирослава изчезна през ноември 2011-а година, а два месеца по-късно тялото й беше открито, заровено край местността Планиница. Случаят беше проучван от две анкетни комисии в мандата на 41-вото Народно събрание.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна