Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат внесе сигнал срещу шефа на Общинския съвет в Ловеч

Депутатът от ГЕРБ Корнелия Маринова е подала сигнал в Комисията установяване и отстраняване на  конфликт на интереси срещу председателя на Общинския съвет в Ловеч Тихол Тихолов заради това, че изпълнява адвокатската си дейност по време на задълженията си като председател на Общинския съвет:

Комисията за  установяване  и отстраняване на конфликт на интереси е тази, която трябва да се произнесе по този въпрос. Очевидно бе на заседанието, че г-н Тихолов се чувства виновен, че в работно време на председател е изпълнявал и адвокатски функции, връчвайки пликче с някакви пари на г-н Казанджиев, каза Маринова.

Тихолов обясни, че законът не му забранява да упражнява и адвокатската си дейност и уточни, че като председател на Общинския съвет не е на трудов договор:

Аз съм в правоотношение, възникнало от избора, което не е точно възникнало трудово правоотношение по избор, както е по Кодекса на труда, а тук е нещо особено. Просто самият закон така го е решил. Няма председател, който да е на трудов договор.

Тихол Тихолов беше избран за общински съветник от листата на ГЕРБ, но после стана председател на Общинския съвет с гласовете на БСП на мястото на Корнелия Маринова, която влезе в парламента.

Просто стигнаха до извода, че това е единственият вариант да осъществят това, което искат, т.е. да свалят председателя по някакъв начин. Единственият законов вариант е влязло в сила решение за конфликт на интереси. Само че от тук нататък някой трябва да докаже какъв е конфликтът на интереси, коментира Тихолов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна