Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Париж е на една победа разстояние

 
 
 
"Пожелавам на моите деца да видят Париж! На 16 септември 2011 година в столицата на Франция ще се проведе Европейското първенство по приложно колоездене и аз много искам моите състезатели да представят България"- каза за "Клуб Спорт" старши третьорът на клуб "Берковица" Цветана Петкова, която е и основател на клуба по приложно колоездене при второ основно училище в Берковица. Тази година отборът ще празнува и своя 10-ти рожден ден.

"В Берковица се провежда подготовката на националния отбор по приложно колоездене. На моите деца им казвам: Има 4 свободни места в националния отбор. Който от вас успее да се докаже, той ще замине и ще види Айфеловата кула! Аз може да не я видя, тъй като треньорите на националния отбор се менят на ротационен принцип, но много искам моите състезатели да я видят! Поне две от местата в националния отбор ще са наши- преди последното състезание за сезона ние сме лидири и претенденти за шампионската титла"- каза Цветана Петкова.
 
 
 
 
 
До тук равносметката на отбора от Берковица е три кръга- три отборни титли от София, Благоевград и Челопеч. Последното за сезона изпитание на нашите севернячета е на 1 юли, в Приморско. Победата ще им гарантира така очакваната шампионска титла в по-малката възрастова група и първо място в комплексното класиране в двете възрастови групи.
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна