Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решиха за парите от тв правата

"15 футболни клуба подписаха договора за разпределение на парите от телевизионни права. С особено мнение и без подпис под общото споразумение останаха само от ръководството на столичния "Левски"- това съобщи за РАДИО ВИДИН кметът на Монтана Златко Живков, който участва днес в работната среща на отборите от "А" група.

"По силата на документа, първата вноска от около 2 милиона лева се разпределя по равно между 16-тте клуба от "А" група- така, като бе и в предходните години. Представителите на подписалите споразумението клубове смятат, че това е най-разумният начин на разпределение. Остава и процентът за разходи за осветление, както и условието при следващите траншове сумите да зависят от точките и класирането на отборите. Радвам се, че в крайна сметка се случи така. До края на тази седмица ще очакваме Футболният съюз да се разплати с първите вноски", каза още Златко Живков.

Изпълнителният директор на "сините" и представител на клуба на събирането Константин Баждеков заяви пред БТА, че от "Левски" не са приели споразумението за разпределние на средствата от телевизионни права за новия сезон, защото от клуба не са доволни от условията и ще се борят за получаването на по-сериозна парична сума от останалите отбори в "А" група.

Грандовете "Левски" и ЦСКА не искаха да делят по равно парите с останалите клубове, но "червените" все пак приеха споразумението, постигнато на срещата и подписаха "с особено мнение". Проблемът с "Левски" най-вероятно ще бъде решен на среща с Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.
По публикацията работи: Десислава Андреева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна