Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видабаскет с победа на старта

 
"Видабаскет" тръгна обещаващо в държавното баскетболно първенство на страната след като се наложи като гост на тима на БК "Шумен" с 96:73. Първата изява на "Видабаскет" за новата състезателна година в зала "Фестивална" ще е на 30 ноември, когато момчетата на Николай Колев ще излязат срещу тима на "Дунав 2007" – миналогодишния шампион на страната и носител на Купата на БФБ.
 
Видинчани дръпнаха в резултата от самото начало на срещата. С няколко наказателни акции на Борисов, Киров и Пангаров те натрупаха бърза преднина и водеха с 20-13 след първата четвърт. На почивката авансът им вече бе двуцифрен 45-31, като от домакините единствено Янко Янков и Георги Денчев държаха БК "Шумен" в мача.

Добрата игра на гостите се запази и през второто полувреме на двубоя като старши треньора Николай Колев постоянно въртеше състава и даде шанс за изява на всички момчета. Много добро включване направи 16-годишният Георги Асенов, който направи невероятни отигравания, а и в защита се справи много добре с центровете на БК "Шумен". Единственият проблем за "Видабаскет" бе, че отборът допускаше моментни спадове, в които противникът успяваше да стопи голяма част от пасива си до 10 разлика и запазваше интригата до последно. В крайна сметка обаче всичко бе в ръцете на видинчани, които бяха по-класния тим на терена и вкараха в зала "Младост" цели 96 точки. Те спечелиха първата си среща за сезона и то като гост с пподобаваща разлика от 23 точки.

Ето какво каза старши треньорът на видинчани Николай Колев след края на мача: "Доволен съм от началото на сезона, а смятам, че и публиката в залата бе доволна, въпреки загубата на домакините. Много съм доволен от играта на Кристиян Борисов и Теодор Киров от моя отбор. Известни резерви имаше Юлий Арабаджийски. Той обаче има много голям потенциал съм сигурен, че в процеса на работа ще бъде много полезен за отбора. Добро впечатление от противниковия отбор ми направиха Янко Янков и Георги Денчев, които изнесоха играта на тима."
 
За Видабаскет най-резултатни бяха Бойко Пангаров с 27 точки, Кристиян Борисов с 22, Юлиян Колев 18 и Теодор Киров 14. За БК "Шумен" Георги Денчев вкара 24, Янко Янков 18, а Ивайло Тодоров 17 точки.

В следващия кръг "Видабаскет" посреща шампиона "Дунав 2007" за мач-дерби в зала "Фестивална", а БК "Шумен" ще гостува на "Академик" Пловдив. И двете срещи са на 30-и октомври (неделя).
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени